Tábor 2023 - Starověké Řecko

Aktualizováno 1. 1. 2024

Pokud si při čtení starověkých bájí a pověstí říkáš, že bys také chtěl zažít dobrodružství, zocelit se v lítých bojích a získat věčnou slávu na tisících řeckých ostrovů, máš jedinečnou příležitost! Přidej se k naší velkolepé výpravě pod horu Olymp, poznej osobně dávné bohy a braň své město proti nepřátelům! Můžeš se i zúčastnit olympijských her, skolit bájná zvířata nebo objevit nové země.

Začátek tábora: 16. 7. 2023
Konec tábora: 29. 7. 2023

Pro tento rok jsme se nostalgicky vrátili do našich oblíbených Hutí pod Třemšínem (kousek od Příbrami), které se nám pro tento rok staly horou Olymp. Všichni vedoucí se proměnili v řecké bohy a bohyně a děti do zástupců Athén, Korintu a dalších polis. Poprvé v historii našich táborů si mohly oddíly své vedoucí vybrat samy (pravda, podle jmen bohů, aby to nebylo tak jednoduché).

Náš patronát je pak provázel celým táborem, ať už se jako Řekové vzdělávali, bojovali či účastnili olympijských her a pod znakem svého města procházeli všemi důležitými historickými milníky antiky - tedy bitvami:) Padli jsme u Thermopyl, namočili se u Salamíny i běželi od Marathonu. Žádný Peršan nám neodolal!

A až když na obrovskou prostorovou mapu uprostřed tábořiště postavili poslední chrám, knihovnu či kasárna a zapíchli vítězné vlaječky, dostalo se všem práva splnit během závěrečné hry úkol od každého boha a vstoupit mezi ně, na Olymp.

Letošní nejlepší hrou byla anketou vyhlášena olympiáda a jídlem (hned po obligátním řízku) langoše:)

Leták

Informační leták

Mapa Řecka

Ze hry od Marathonu - miniatury naší táborové mapy

Informace z nástěnky

Co jsme se každý den dozvídali

Táborový zpěvník

Můžete si zazpívat i doma

Logická únikovka ve vesnici

Zvládli byste ji tak jako naši táborníci?

Fotogalerie